Великобритания ще отмени от 1 януари митата за стоки от

...
Великобритания ще отмени от 1 януари митата за стоки от
Коментари Харесай

Великобритания сваля митата за американски стоки след Брекзит

Великобритания ще анулира от 1 януари митата за артикули от Съединени американски щати, наложени в разногласието за дотациите в самолетостроенето, заяви нощес английското министерство на търговията, представено от Ройтерс и ТАСС. Макар Англия официално да напусна Европейски Съюз през януари, според съглашението за 11-месечен временен интервал тя подкрепи решението на общността за налагане на мита върху американски артикули за 4 милиарда $ през ноември.

Сегашното решение, което ведомството дефинира като опит да се смекчи този трансатлантически спор, бележи началото на раздалечаването на Англия от комерсиалната политика на Европейски Съюз. То ще влезе в действие в първия ден, когато страната към този момент няма да бъде обвързана с разпоредбите и наредбите на общността с края на преходния интервал за Брекзит. Това е и сигнал за упоритостта на Лондон да създаде по-тесни връзки с Вашингтон, отбелязва Ройтерс.

Взаимните мита за милиарди, наложени сред Европейски Съюз и Съединени американски щати, са свързани с дълготраен спор за държавни дотации за самолетостроителите Airbus и Боинг Boeing. Митата бяха позволени от Световната комерсиална организация (СТО), която през 2019 година утвърди и американски мита върху европейски артикули за 7,5 милиарда $.

Англия обаче съобщи, че ще анулира митата с вяра да убеди Съединени американски щати да сключат съглашение. Лондон въпреки всичко предизвести, че може да върне цените, в случай че не бъде реализиран приемлив прогрес към съглашение.

Европейски Съюз в същото време е скептичен за вероятността в американската политика да настъпи неочаквана смяна, даже след края на президентството на Доналд Тръмп и неговата политика " Америка преди всичко ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР