Великобритания ще отмени ограниченията за достъп до своя пазар на

...
Великобритания ще отмени ограниченията за достъп до своя пазар на
Коментари Харесай

Великобритания отваря пазара си на трудa за Хърватия

Великобритания ще анулира рестриктивните мерки за достъп до своя пазар на труда за хърватски жители, оповестява Би Би Си.

Хърватия се причисли към Европейски Съюз през 2013 година, като Англия е една от четирите страни, които лимитират достъпа на хървати до своя пазар на труда. В момента хърватите би трябвало да имат позволение за работа, с цел да работят във Англия, с някои изключения. Това значи, че хората би трябвало да се записват в министерството на вътрешните работи и да работят една година преди да получат цялостни права.

Лондон обаче счита да анулира рестриктивните мерки, като уточни, че " културно/социалният фактор на привличане е стеснен, имайки поради огромния размер на хърватската диаспора в други членки на Европейски Съюз, да вземем за пример в Германия ".

Министърът на вътрешните работи Каролин Ноукс уточни в документално изказване до Народното събрание, че събитията в този момент са разнообразни от 2011 година, когато държавното управление реши да удължи рестриктивните мерки с още пет години за Румъния и България. По думите й съгласно последни оценки във Англия има по-малко от 10 000 хървати.

" Ние няма да вършим разграничаване сред жителите на членките на Европейски Съюз при използването на нашето съглашение за правата на жителите. Хърватските жители ще могат да аплайват за непрекъснат статут при същите условия, както и останалите жители на членки на Европейски Съюз ", уточни Каролин Ноукс.

Лондон можеше да удължи контрола за още две години при ясни доказателства, че премахването на рестриктивните мерки за хърватски жители би довело до разтърсвания на пазара на труда, припомня Би Би Си.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР