Великобритания ще отхвърли предложението на ЕС за транзитна сделка, тъй

...
Великобритания ще отхвърли предложението на ЕС за транзитна сделка, тъй
Коментари Харесай

Предложението на ЕС за транзитна сделка ще бъде отхвърлено от Великобритания

Великобритания ще отхвърли предлагането на Европейски Съюз за директна договорка, защото премиера на страната Тереза Мей отхвърля да одобри свободното напредване на хора от Съюза и съобразяването с новите правила, одобрявани от Брюксел, написа английското евроскептично издание The Daily Express, представен от " Фокус ". Главният договарящ от страна на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние подреди на Англия да приема „ всички решения “ на Европейски Съюз по време на двугодишния директен интервал след Брекзит без да има право на мнение за новоприети или съществуващи закони, в случай че желае комерсиална договорка.

Официалната преговорна позиция на Съюза, оповестена в понеделник и лишила две минути за съгласуването си, планува продължаването на свободното придвижване на хора през директния интервал, който, съгласно Европейски Съюз, би трябвало да приключи на 31 декември 2020 година.

Приемане на сходно съглашение ще значи, че английския съд ще остане под юрисдикцията на Европейския съд, без да има правото да гласоподава против новите закони в Европейския парламент. Евроскептиците в английското държавно управление упорстват, че това ще трансформира Обединеното кралство във „ васална страна “ на Европейски Съюз по време на директния интервал и надлежно, договарящите от страна на Англия ще получат указания да отхвърлят и двете оферти, когато договарянията стартират на 5 февруари.

Решението на премиера е взето, защото Мей е изправена пред протест от 60 депутати от Консервативната партия поради проектите си да прокара закон, който да разреши на Англия да се причисли към митническия съюз след Брекзит.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР