Великобритания ще направи разумни“ промени във финансовите правила след Брекзит,

...
Великобритания ще направи разумни“ промени във финансовите правила след Брекзит,
Коментари Харесай

Брекзит няма да превърне Лондон в „Дивия запад“ на финансовия свят

Великобритания ще направи „ рационални “ промени във финансовите правила след Брекзит, с цел да се съревновава по-ефективно със Сингапур и Ню Йорк, само че Лондон няма да се трансформира в „ Дивия запад “ защото това би навредило на световната му известност. Това съобщи през днешния ден министърът по финансовите пазари Джон Глен, представен от Ройтерс.

Обединеното кралство напусна Европейския съюз в края на предишния декември, само че Брюксел към момента не е дал английския финансов бранш до своя пазар.

„ Междувременно ще продължим да преглеждаме тези благоприятни условия и да вършим рационални и добре премислени промени “, разяснява той.

Промени като това какъв брой информация би трябвало да бъде разкривана при издаване на облигации „ не значат, че ще се превърнем в Дивия запад “, добави Глен.

По думите му страната не е тръгнала по „ път на дерегулация “ на финансовите услуги след Брекзит, както в началото се очакваше.

„ Знаем, че репутацията ни на световно равнище почива на високите ни стандарти, което значи, че не можем да вършим нещата по друг метод “, сподели още министърът по финансовите пазари.

По-рано от Брюксел обявиха, че изчакват да видят доколко ще се разминават разпоредбите във Англия с тези в блока, преди да вземат решения за пазарния достъп на английския финансов бранш.

Хауърд Дейвис, ръководител на банката NatWest, сподели пред Ройтерс, че Лондон ще остане огромният офшорен финансов център на Европа, макар че част от европейския бизнес, фокусиран върху вътрешния пазар, ще се пренасочи към континенталните финансови центрове заради Брекзит.

„ Промените не бяха и не са пагубни. Лондон би трябвало да стартира да гледа на себе си като на медиатор сред Европа и останалия свят, вместо да е се пробва да бъде финансов център на цяла Европа за всичко и за всеки “, сподели той.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР