Великобритания ще наложи санкции на предприятия и хора, които са

...
Великобритания ще наложи санкции на предприятия и хора, които са
Коментари Харесай

Великобритания предупреждава Русия за санкции срещу хора и предприятия, имащи тесни връзки с Кремъл

Великобритания ще наложи наказания на предприятия и хора, които са най-тясно свързани с съветския президент Владимир Путин, в случай че Русия предприеме някакви дейности против Украйна, заяви Ройтерс. Това предизвестие през днешния ден беше отправено от основния секретар на финансовото министерство Саймън Кларк.

След разпадането на Съветския съюз през 1991 година Лондон - или "Лондонград ", както от време на време го назовават - се трансформира в желана дестинация за потока от пари от някогашните руски републики.

Противниците на Путин нееднократно са призовавали Запада да стане по-строг към идващите от Русия пари, само че олигарси и съветски публични лица не престават да се хвалят с баснословното си благосъстояние в най-луксозните европейски дестинации.

"Заявяваме пределно ясно, че в случай че Русия предприеме по-нататъшни дейности против Украйна, тогава ще затегнем още повече режима на глобите и ще насочим ограниченията към тези предприятия и хора, които са с най-тесни връзки с Кремъл ", съобщи Кларк пред Скай Нюз.

Британското държавно управление ще вкара нови законодателни ограничения тази седмицата, с цел да разшири обсега на глобите, които може да ползва по отношение на Русия в напъните си за въздържане на експанзията по отношение на Украйна, съобщи през вчерашния ден външната министърка Лиз Тръс.

Съединени американски щати, Европейският съюз и Англия неведнъж предизвестиха Путин да не атакува Украйна, откакто Русия разположи към 100 000 бойци покрай границата с някогашната руска република.

Руски публични лица настояват, че Западът е обзет от русофобия и няма право да поучава Москва по какъв начин да работи, откакто военният съюз НАТО се разшири на изток след рухването на Съюз на съветските социалистически републики през 1991 година Русия също добавя, че с дейностите си Северноатлантическият алианс е провокирал безпорядък в Ирак и Сирия, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР