Великобритания ще изпрати седем кораба на Кралския флот и морски

...
Великобритания ще изпрати седем кораба на Кралския флот и морски
Коментари Харесай

Великобритания изпраща военни кораби да бранят критична подводна инфраструктура

Англия ще изпрати седем кораба на Кралския флот и морски патрулен аероплан за присъединяване в патрулите на Съвместните експедиционни сили (JEF) в региони с уязвима подводна инфраструктура идващия месец, оповестява " Ройтерс ".

Европа и НАТО са все по-обезпокоени по отношение на уязвимостта на сериозната инфраструктура към и под Балтийско море. JEF - боен съюз от 10 страни от Северна Европа, се концентрира върху сигурността в региона на Далечния север, Северния атлантически океан и Балтийско море.

Миналия месец Швеция заяви, че, свързващ Швеция и Естония, е бил развален почти по същото време като. Повредите пристигнаха след гърмежите през септември 2022 година, които пробиха на дъното на Балтийско море и прекъснаха доставките на съветски газ за Европа.
 Финландия рапортува
Финландия рапортува " външна интервенция " против газопровод и подводен кабел

Може да са нужни месеци за техния ремонт

" Англия и нашите сътрудници от JEF ще създадат всичко належащо, с цел да защитят области от съвместен интерес, и днешната проява на непоклатимо единение изпраща мощно възпиращо обръщение, че сме подготвени да отговорим на всяка евентуална опасност със мощ ", акцентира английският министър на защитата Грант Шапс.

Англия съобщи, че ще способства с шест военни кораба на Кралския флот, помощен транспортен съд на Кралския флот и морски патрулен аероплан на Кралските военновъздушни сили към разгръщането на JEF за " наблюдаване на най-уязвимите на разстройства зони, осъществяване на интервенции за наблюдаване и ще работи като възпираща мощ против евентуални закани ".

Корабите ще бъдат разпределени по този начин, че да покриват необятна зона от Ламанша до Балтийско море.
 Сеизмолози засекли хипотетичен гърмеж в неделя покрай газопровода в Балтийско море
Сеизмолози засекли хипотетичен гърмеж в неделя покрай газопровода в Балтийско море

Властите във Финландия и Естония обявиха, че повредата наподобява е породена от " механична мощ "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР