Великобритания ще изпраща в Руанда кандидати за убежище и ще

...
Великобритания ще изпраща в Руанда кандидати за убежище и ще
Коментари Харесай

Лондон ще праща имигрантите в Руанда?

Великобритания ще изпраща в Руанда претенденти за леговище и ще преглежда „ офшорно “ молбите им за леговище. Това е част от проект за „ връщане на контрола върху незаконната имиграция “, осведоми в. " Дейли мейл ", представен от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 583
Медията показва, че е подписано „ първо в света “ съглашение с източноафриканската страна за приемане на мигранти – в това число тези, които идват във Англия през Ламанша – до момента в който техните молби се преглеждат от министерството на вътрешните работи.

Министърът на вътрешните работи Прити Пател дойде през вчерашния ден в столицата на Руанда Кигали и се чака да подпише петгодишно съглашение през днешния ден. Първоначално това ще коства на английските данъкоплатци 120 милиона паунда.

Длъжностните лица считат, че съглашението за „ офшорна “ обработка на търсещите леговище ще възпре хиляди мигранти да пресичат Ламанша с лодки.

Във връзка с този проект в. " Индипендънт " написа, че съгласно леъйбъристите проектите на държавното управление за „ офшорно “ култивиране на молби на хора, търсещи леговище във Англия, са оценени като " неприложими и отвратителни “.

Днес Борис Джонсън ще разгласи ограниченията на държавното управление против идващите във Англия без позволение мигранти. Очаква се министър председателят да разгласи редица ограничения, в това число възлагането на военноморските сили да дават отговор за интервенциите в Ламанша от петък и нов приемен център за задържане на хора, които се пробват да влязат в Обединеното кралство. Целта е да се подкрепи прекратяването на практиката за настаняване на търсещите леговище в хотели. Налице са проекти за разтрошаване на бизнес модела на бандите за трафик на хора.

Позовавайки се на гласуването на референдума в Обединеното кралство за овакантяване на Европейски Съюз, Джонсън ще каже: " Не можем да поддържаме паралелна противозаконна система. Състраданието ни може да е безпределно, само че способността ни да оказваме помощ на хората не е. Британският народ гласоподава няколко пъти за надзор на нашите граници. Не да ги затворим, а да ги направляваме ", осведоми " Гардиън ".

Вътрешната министърка Прити Пател дойде през вчерашния ден в Руанда, откакто завърши " партньорство за миграция и икономическо развиване ", заяви вестникът. Сделката с Руанда, за която се оповестява, че ще коства в началото 120 млн. паунда, следва тригодишните обещания на Пател да разпореди обработката на молби за леговище на трети страни и неуспехите да подписа покупко-продажби с Албания и Гана. Приема се, че договорката ще значи, че хората, търсещи леговище в Обединеното кралство, ще бъдат изправени пред опцията да бъдат отведени в лагер в Руанда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР