Великобритания ще даде стотици дронове с обхват над 200 километра

...
Великобритания ще даде стотици дронове с обхват над 200 километра
Коментари Харесай

Великобритания ще даде на Киев дронове с голям обсег и ще обучава пилоти на F-16

Великобритания ще даде стотици дронове с обсег над 200 километра на Украйна и скоро ще стартира да образова украински водачи на изтребители F-16. Това се показва в изказване на английското държавно управление във връзка визитата на украинския президент Володимир Зеленски в страната.

В изказването се отбелязва, че визитата се организира в навечерието на срещата на върха на Г-7 в Япония, на която се чака да бъдат взети нови решения в поддръжка на Украйна.

Зеленски се срещна с английския министър председател Риши Сунак, откакто през последните дни посети, и. Преди срещата украинският президент сподели, че ще организира " съдържателни диалози " с английския водач.

Това е второто публично посещаване на Зеленски във Англия, откогато Русия атакува страната му. По време на, Лондон се ангажира да изпрати самолети и танкове.

Миналата седмица Обединеното кралство разгласи доставка за Украйна на ракети Storm Shadow с обхват над 100 километра. Това е първата доставка на западни ракети с огромен обхват.

" Днес министър председателят ще удостовери даването на Обединеното кралство на стотици ракети за противовъздушна защита и безпилотни летателни апарати, в това число стотици нови атакуващи дронове с обхват на деяние над 200 км ", се споделя в изказването на английското държавно управление в понеделник.

В него е представен Сунак, който споделя, че Лондон поддържа даването на Украйна на изтребители F-16. Програмата за образование на украински водачи е част от английските старания в тази посока.

По-рано Кремъл осъди даването на ракети с огромен обхват на Украйна, заявявайки, че Москва си резервира правото да отмъсти.

Зеленски дойде във Англия от Франция, където се срещна с президента Еманюел Макрон. Преди това пътува до Италия и Германия. Всички тези страни дадоха обещание нови пакети с военна помощ на Киев в очакване на оповестената контраатака на украинската войска.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР