Великобритания се сблъсква с рекордна за последните 30 години бедност

...
Великобритания се сблъсква с рекордна за последните 30 години бедност
Коментари Харесай

Над 1 200 кражби от магазини на час регистрира Великобритания

Великобритания се сблъсква с рекордна за последните 30 години беднотия и един от най-шокиращите ѝ признаци е растежът на обири в магазините. Те са се трансформирали в такава злина, че търговците наемат някогашни крадци да им оказват помощ да се оправят с нея, оповестява Народоосвободителна въстаническа армия.

През предходната година са били регистрирани над 400 000 обири в магазини, което в никакъв случай не се е случвало. Но търговци споделят, че това е единствено дребна част от в действителност осъществените, защото от дълго време са спрели да рапортуват всички. Причината е, че полицията не проверява тези, които са на стойност под 200 паунда, а множеството са тъкмо такива.



По данни на Асоциацията на търговците на всеки час в страната се правят по 1200 обири. Стотици продавачи са обиждани и нападани.

„ Когато бях на 13-14 години гледах на това като на закононарушение, което не води до жертви. На рафта има доста артикули и аз съм някой, който просто си взима една и това няма да се отрази на общността. Така ми споделяха по-големите, с които тогава се мотаех. Твърдяха, че няма да имам проблеми и няма да имам досие ”, споделя Фара Макнът.

Животът ѝ по-късно внезапно се трансформира, само че не поради срещата със закона, а с потърпевшите от обири.

„ Не разбирах какво тъкмо върша и не осъзнавах, че по този начин някой ще пострада. Когато започнах да приказвам със притежатели на магазини, някак ми просветна. Ако магазинерът загуби доста пари, ще би трябвало да уволни някой от личния състав. Този човек би трябвало да заплаща ипотека или наем и несъмнено има деца ”, сподели още мъжът.

„ Разходите за живот са главен проблем в Обединеното кралство. Цените порастват, хората страдат. Именно по тази причина споделяме на колкото се може повече хората къде могат да се извърнат за помощ. Имаме хранителни банки, публични хладилни камери, където хората могат да отидат и да разменят храни, или да платят дребна сума, с цел да си напазаруват за цяла седмица или за няколко дни. Просто хората считат, че магазините са лесна цел и след това могат да продадат откраднатите артикули със 100 % облага ”, добави тя.

Вече се вършат даже обири по поръчка. Младежи обикалят по къщите и питат: „ Искате ли нещо на ниска цена през днешния ден “. След което отиват в магазина, открадват го и го доставят на по-ниска цена.

За да има радикална смяна, Фара счита, че хора като нея би трябвало да влязат и в учебните заведения. Да приказват с децата и да ги убедят посредством личния си опит, че кражбите са нещо съществено и нанасящо огромни вреди на обществото.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР