Великобритания се сблъсква с бум на кражби в магазините. Големите

...
Великобритания се сблъсква с бум на кражби в магазините. Големите
Коментари Харесай

Озверели от глад британци нападат магазини

Великобритания се сблъсква с взрив на обири в магазините. Големите супермаркети нарекоха протичащото се зараза и се оплакаха, че от ден на ден хора вземат, без да заплащат, а към този момент се следят и банди, които крадат по поръчка, оповестява Народоосвободителна въстаническа армия.

Най-масовото пояснение е, че се краде поради рекордното повишаване на живота. Търговци описват, че към този момент се сблъскват с неплатена храна, скрита в детски колички и чанти на пенсионери, което преди в никакъв случай не се е случвало. Обикновено крадели младежи или страдащи от взаимозависимост към алкохол и опиати. Сега обаче нещата толкоз са се трансформирали, че 10-те най-големи хранителни вериги се сплотиха и събраха 600 000 паунда, с които полицията да направи лицево различаване на причинителите на обири. Според тях единствено по този метод може да се разбере дали зад всеобщите нападения не стои проведената престъпност, или пък става въпрос за някаква фешън вълна, тъй като от ден на ден младежи разгласяват в обществените мрежи свои видеа по какъв начин отмъкват артикули от магазин.

Статистика демонстрира, че на всеки две секунди във Англия се прави кражба в магазин. „ Опитват някои от клиентите да откраднат всякакви неща - нормално алкохол или дребни сладки, само че се случва да крадат и храна. Някои салами виждаме по какъв начин пробват да ги поставят в чанти или джобове, само че ние имаме камери, които засичат съвсем всеки ъгъл ”, споделя Силвина Ашик.

Тя работи в дребен магазин, който няма опция да влага в скъпи електронни системи за маркиране на стоките против обири, както вършат огромните супермаркети. Те слагат хартиени или пластмасови марки на продуктите, които пищят при изнасянето им, в случай че не са минали през сканиращото устройство на касата или не са отстранени от продавач. Преди рецесията такива се слагаха единствено на скъпи артикули като облекла и алкохол, само че поради всеобщото крадене към този момент могат да се видят и върху парче месо, бебешко мляко и прахуляк за пране.

Представители на сектора споделят, че ситуацията в никакъв случай не е било толкоз неприятно. Според формалната статистика кражбите през последната година са се нараснали с една четвърт и костват на търговците близо милиард паунда. Някои супермаркети са се принудили да закачат и на продавачите си камери, откакто нападенията против тях зачестили. Друга причина са подозренията, че става въпрос за банди, които крадат и препродават на по-ниска цена.

От професионалните организации на търговците предложиха на притежателите на магазини да се заплати еднократна отплата от 1500 паунда за това, че сами покриват разноските си по сигурност, защото полицията явно не се оправя с казуса. Освен това считат, че наказванията са несъответстващи на протичащото се. Когато откраднатото е на стойност под 200 паунда, каквато е всеобщата процедура, нарушителят единствено бива глобяван.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР