Великобритания се готви за различни сценарии в за Русия, предава

...
Великобритания се готви за различни сценарии в за Русия, предава
Коментари Харесай

Великобритания се готви редица сценарии за Руската федерация

Англия се готви за разнообразни сюжети в за Русия, предава Ройтерс. Премиерът Руши Сунак означи, че напрежението сред групата „ Вагнер “ и президента Владимир Путин ще има дестабилизиращо влияние.

Путин беше изправен пред невиждано предизвикателство за властта си през уикенда след протеста на тежко въоръжени наемни бойци от групата „ Вагнер “ и похода им към Москва. Деескалацията пристигна след  отправено предложение на президента на Беларус Александър Лукашенко към Евгений Пригожин.

Имало е рецензии против съветския президент от вътрешния му кръг, разгласи разузнаването на Съединени американски щати

Сунак сподели, че Англия следи събитията деликатно.

„ Твърде рано е да се предвижда сигурно какви могат да бъдат следствията от това, само че несъмнено, както постоянно сме готови за редица сюжети “, сподели Сунак пред кореспонденти. Един от тях е „ неочакван колапс и рухването на Владимир Путин “.

Това прелом ли беше? Опит за бунт? Експеримент? Никой не знае...

„ Това е обстановка, която проучваме и следим от известно време, тъй като сме наясно с евентуално дестабилизиращото влияние “, добави той.

Говорейки пред CBS News, държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен сподели, че първичният протест на „ Вагнер “ е разкрил „ същински пукнатини “ в режима на Путин, добавяйки: „ Това беше директно предизвикателство към властта на Путин “.

Путин ще бъде изпратен от неговите лични хора в Международния съд в Хага, уточни журналистът

Въпреки, че протестът на „ Вагнер “ не докара до смени в управлението на Руската федерация, е евентуално мерки мерки да бъдат взети подмолно. Пригожин в никакъв случай не упрекна съветския президент в крах, а насочи рецензиите си към противниците си, които са провалили непогрешимия водач, написа NYT.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР