Великобритания се ангажира да премахне произведено в Китай оборудване за

...
Великобритания се ангажира да премахне произведено в Китай оборудване за
Коментари Харесай

Великобритания маха китайско оборудване за наблюдение от чувствителни правителствени обекти

Великобритания се ангажира да отстрани създадено в Китай съоръжение за наблюдаване от чувствителни държавни обекти като част от последните си проекти за справяне с опасенията за националната сигурност, свързани с Китай, съобщи " Ройтерс ".

Миналата година държавното управление на премиера Риши Сунак, който за сигурността и просперитета в света, подреди на отделите си да спрат да конфигурират свързани с Китай камери за наблюдаване в чувствителни здания.

В известие, определящо препоръчано стягане на разпоредбите за публични поръчки, държавното управление съобщи: " Също по този начин ще се ангажираме да публикуваме график за унищожаване на съоръжение за наблюдаване, създадено от компании, които са предмет на Закона за националното разузнаване на Китай, от чувствителни обекти на централното държавно управление ".

В изказването не се показват съответни компании.

Британски законодатели по-рано приканиха за възбрана на продажбата и потреблението на охранителни камери, създадени от Hikvision и Dahua, две отчасти държавни китайски компании, заради опасения за неприкосновеността на персоналния живот, както и заради безпокойствие, че продуктите на фирмите са свързани с нарушавания на човешките права в Китай.

" Вярваме, че вероятните дейности от страна на държавното управление на Обединеното кралство са по-нататъшна стъпка към възходящото геополитическо напрежение, изразено посредством софтуерни забрани, което по никакъв метод не е обвързвано със сигурността на продуктите на Hikvision ", се споделя в изказване на Hikvision.

Англия на държавни телефони през март тази година, до момента в който през 2020 година съобщи, че ще изключи Huawei от своята 5G мрежа. Някои щати на Съединени американски щати постановиха забрани за снабдители и артикули от няколко китайски софтуерни компании.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР