Великобритания - Сърбия е голямото дерби в четвъртфиналите на Купа

...
Великобритания - Сърбия е голямото дерби в четвъртфиналите на Купа
Коментари Харесай

Великобритания срещу Сърбия в четвъртфиналите на Купа Дейвис

Великобритания - Сърбия е огромното дерби в четвъртфиналите на Купа " Дейвис " 2023, отреди тегленият през днешния ден чоп за елиминационната фаза в отборната конкуренция.

За втора поредна година хазаин на решителните конфликти от шампионата ще бъде испанският град Малага, а безспорно най-интригуващия конфликт в първата фаза на елиминациите ще бъде сред някогашният първенци Сърбия и Англия.

Водени от международния №1 Новак Джокович, " плавите " преодоляха група с Чехия, Испания и Република Корея, като позволиха проваляне само от чехите. Разбира се, рекордьорът по трофеи от Големия шлем ще даде всичко от себе си да помогне още веднъж на страната си в борбата за успех в Купа " Дейвис " и в случай че той бъде на линия през ноември сигурно сърбите са един от огромните любимци за трофея.

Междувременно, Англия доближи до тази фаза по извънредно безапелационен метод, завършвайки преди всичко в група с Австралия, Франция и Швейцария, без да позволен загуба.

Като втори от този поток излезе съставът на " кенгуратата ", които също се надяват на първи успех в Купа " Дейвис " след 20-годишна пауза. Първото затруднение пред тях във етапа на елиминациите пък ще бъде съставът на Чехия.

Актуалният притежател на трофея в отборната конкуренция Канада ще се изправи в четвъртфиналите против сензацията на шампионата досега Финландия, която отстрани 9-кратния първенец Съединени американски щати, с цел да запише най-хубавото си показване исторически в конкуренцията.

Последният конфликт от първия кръг на етапа на елиминациите ще опълчи един против различен първенеца от далечната 1976-а година Италия и тима на Нидерландия.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР