Великобритания реши да не участва в програмата на ЕС за

...
Великобритания реши да не участва в програмата на ЕС за
Коментари Харесай

Великобритания избра да не участва в европрограмата за снабдяване с ваксина срещу COVID-19

Великобритания реши да не взе участие в програмата на Европейски Съюз за доставяне на ваксина против COVID-19, тъй като е "по-напред " със своя лична стратегия, заяви английският министър на опазването на здравето Мат Ханкок, представен от ДПА.
"Избрахме да не се причисляваме към европейския проект за закупуване на ваксина ", сподели Ханкок пред радио "Таймс ". "Причината е, че в случай че го бяхме създали, нямаше да имаме думата във връзка с добитата ваксина, за цената, количествата, графиците на доставка ", добави той.
"Ние сме по-напред от европейските проекти ", сподели Ханкок. "Смятаме, че по този начин ще реализираме по-бързо крайната цел ", уточни министърът.
По думите на Ханкок Англия е облагодетелствана от това, че разполага с "два от водещите претенденти " за създаване на ваксина, става дума за проучванията в Оксфорд и Империал Колидж в Лондон.
Миналия месец Европейската комисия показа своя тактика за ваксина. Целта ѝ е да насърчи създаването на ефикасна ваксина и да направи по този начин, че тя да бъде на налична цена в страните от Общността. Последното следва да стане чрез сключването на прелиминарен контракт с обособените производители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР