Великобритания публикува вчера планове да развие до десет свободни пристанища,

...
Великобритания публикува вчера планове да развие до десет свободни пристанища,
Коментари Харесай

Великобритания планира система от "свободни пристанища"

Великобритания разгласява през вчерашния ден проекти да развие до 10 " свободни пристанища ", където да се търгува безмитно или с ниски мита, откакто Обединеното кралство излезе от единния пазар и митническия съюз на Европейски Съюз, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

За свободните пристанища ще важат разнообразни митнически правила от тези в останалата част на Англия и те ще станат " новаторски центрове, които да подтикват международната търговия, да притеглят вложения към Англия и да усилят продуктивността ", показва държавното управление в съвещателен документ.

Тези зони ще основат работни места в помощ на някои от най-бедните общини в Обединеното кралство.

Документът не показва тъкмо къде ще бъдат тези центрове, само че отбелязва, че те ще бъдат ситуирани навътре в страната или покрай към този момент съществуващи пристанища.

Британските управляващи показват желание да пресъздадат най-хубавите практиките на интернационалните свободни пристанища. С тази цел те имат намерение да понижат бюрокрацията посредством опростяване на митническите процедури, да проучат използването на ограничения за обмисляне, с цел да се ускорят плановите процеси, както и градежа на жилища в и към свободните пристанища, както и да бъдат извършени съвещания по широкообхватен пакет данъчни понижения в поддръжка на бизнеса, се показва в различен документ.

" Гардиън " показва, че съгласно министрите концепцията ще укрепи растежа, само че критици са на мнение, че по този начин може да се насърчат прането на пари и други закононарушения.

Изданието прецизира, че в зоните, които няма да е наложително да се намират на пристанище, няма да се заплащат никакви мита, до момента в който те не влязат на английския пазар, което значи, че няма да се заплащат мита, в случай че те се реекспортират от пристанището.

Сред другите спомагателни свободи ще бъде да се заплащат мита единствено за крайните артикули, а не за суровините, внасяни в зоната и по-късно обработвани. Бизнесът ще бъде освободен от попълване на цялостни митнически заявления за внасяните артикули.

Има обаче известни терзания за рисковете, които може да съставляват такива свободни пристанища. В отчет за противозаконното финансиране предходната година Европейската комисия предизвести, че свободните пристанища може да са уязвими на пране на пари и финансиране на тероризъм в европейския обединен пазар. Според еврокомисаря по полезности и бистрота (преди по правосъдието) Вера Йоурова свободните пристанища са " нововъзникваща опасност ".

От 10 януари управляващите в Европейски Съюз са задължени да подхващат спомагателни ограничения, с цел да разпознават и рапортуват за подозрителни действия, осъществявани на свободните пристанища или свободните зони поради " многото случаи на корупция, укриване на налози и незаконна активност ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: След Брекзит (471)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР