Великобритания призна, че сирийският президент Башар Асад ще остане на

...
Великобритания призна, че сирийският президент Башар Асад ще остане на
Коментари Харесай

Великобритания призна: Асад остава на власт за момента

Великобритания призна, че сирийският президент Башар Асад ще остане на власт " за известно време " поради поддръжката на Русия.

Министърът на външните работи на Обединеното кралство Джереми Хънт съобщи пред Скай нюз, че Москва би трябвало да поеме отговорност за гарантиране на мир в Сирия, тъй като поддържа режима.

Хънт алармира, че Русия е извоювала нова сфера на въздействие в района.

За първи път английски министър приказва толкоз намерено за действителната обстановка в Сирия, откакто сирийската войска си върна огромна част от страната и изтласка бунтовници, подкрепяни от Англия и съдружниците им.

В предишното Лондон настояваше за отдръпването на Асад, като твърдеше, че няма легитимност да ръководи след смъртоносните набези с химически оръжия против личния си народ.

" Мисля, че знаете дългогодишната английска позиция, че ние няма да реализираме дълготраен мир в Сирия с този режим. Но за жалост ние считаме, че той ще остане за известено време и това е поради поддръжката, която получава от Русия ", изясни министърът.

" Русия може да мисли, че е спечелила сфера на въздействие. Това, което бихме им споделили, е: Да, и вие също се нагърбихте с отговорност ", добави Хънт.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР