Великобритания привика руския посланик и санкционира двама души за продължителен,

...
Великобритания привика руския посланик и санкционира двама души за продължителен,
Коментари Харесай

Лондон обвини руски кибершпиони в опит за намеса в британската политика

Великобритания привика съветския дипломат и глоби двама души за нескончаем, само че несполучлив опит за интервенция в политиката ѝ от страна на съветски кибершпиони, оповестява Ройтерс. 
 
Хакерска група, наречена " Студената река " от откриватели по киберсигурност, която оперира от името на Федералната работа за сигурност на Русия (ФСБ), в продължение на няколко години е била ориентирана към английски политици, публицисти и организации с нестопанска цел, показват от английското външно министерство.
 
 Руски кибершпиони, съветски кибершпионаж Руски кибершпиони, съветски кибершпионаж Източник: Pixabay
" Към днешна дата мога да потвърдя, че съветските федерални служби за сигурност - ФСБ, стоят зад продължителни старания за интервенция в нашите демократични процеси ", съобщи парламентарният заместител държавен секретар Лео Дохърти пред депутатите.
 
" Техни цели са високопоставени лица и организации, като групата има ясно желание, посредством получена информация да се намеси в английската политика ", добави той.
 
До момента Москва не е коментирала тези изказвания, само че тя постоянно отхвърля обвиняванията в кибершпионаж като подправени клюки от страна на Запада.
 
Групата, известна още като " Калисто " или " Звездна вихрушка ", беше упрекната и че стои зад приключването на персонални имейли, принадлежащи на някогашния английски разузнавач Ричард Диърлав през 2022 година През януари тази година беше обявено, че " Студена река " е атакувала три лаборатории за нуклеарни проучвания в Съединените щати.
 
Доклад, основаващ се на интернет записи и проучвания от петима специалисти по киберсигурност, разкри, че огромна част от цифровата инфраструктура, употребена от хакерската група, е основана от 36-годишен ИТ служащ на име Андрей Коринец в град Сиктивкар в Северна Русия.
 
Самият Коринец - едно от двете лица, които Англия ще глоби, съобщи, че не знае за каквито и да било ограничения против него, нито за какво такива наказания биха били подхванати.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР