Великобритания приоритетно разговаря с Украйна, а не с Русия, за

...
Великобритания приоритетно разговаря с Украйна, а не с Русия, за
Коментари Харесай

Великобритания разговаря с Украйна, а не с Русия за осъдените на смърт бойци

Великобритания предпочитано беседва с Украйна, а не с Русия, за обстановката с двамата арестувани английски жители, които през вчерашния ден бяха наказани на гибел от съд в така наречен Донецка национална република, сподели през днешния ден представител на английския министър председател, Борис Джонсън, представен от Ройтерс.

Той добави, че английската външна министърка Лиз Тръс е повдигнала въпроса в диалог със своя украински сътрудник Дмитро Кулеба, съобщи Българска телеграфна агенция.

Попитан дали Англия би разговаряла с Русия, с цел да реализира тяхното освобождение, представителят отговори, че " няма постоянна връзка с руснаците ".

" Наш приоритет е да работим с украинското държавно управление, с цел да се опитаме да реализираме тяхното освобождение, колкото е допустимо по-скоро ", сподели той.

" Те се употребяват със закрилата на Женевската спогодба (за военнопленниците) като членове на въоръжените сили на Украйна. Затова желаеме да продължим да работим в тясно съдействие с Украйна, с цел да се опитаме да ги измъкнем от плен колкото е допустимо по-скоро ", изясни представителят на Джонсън.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР