Великобритания преустановява всички двустранни отношения с Русия, отзовава поканата на

...
Великобритания преустановява всички двустранни отношения с Русия, отзовава поканата на
Коментари Харесай

Великобритания прекратява двустранните отношения с Русия и екстрадира 23 дипломата


Англия прекратява всички двустранни връзки с Русия, отзовава поканата на министъра на външните работи Сергей Лавров за визитата в Лондон. Това съобщи министър председателят на Обединеното Кралство Тереза Мей. Освен това, в границите на глобите по делото против някогашния помощник на ГРУ Сергей Скрипал, Англия отзовава 23 съветски дипломата. Тереза Мей съобщи, че експулсирането на съветски дипломати ще „ подкопае активността на съветското разузнаване “ във Англия в продължение на доста години.

Мей съобщи също по този начин, че цялостното преустановяване на разговора сред Русия и Англия не е от народен интерес за страната, само че връзките няма да са като преди.

В понеделник Тереза Мей упрекна Русия в причастност към отравянето на някогашния съветски шпионин Сергей Скрипал и неговата щерка Юлия. Тя съобщи, че чака отговорът на Москва на обвиняванията. Руското външно министерство обаче отхвърли тези обвинявания, а посолството на Русия в Лондон изпрати до Форин Офис нота с искане за взаимно следствие на произшествието в Солсбъри. Както разясняват някои специалисти, Мей пренебрегва тези претенции и в сряда от трибуната на Народното събрание уточни ограниченията против Русия.

Сергей Скрипал и щерка му бяха открити на 4 март в безсъзнание в Солсбъри. По данни на английското държавно управление те са били отровени с нервнопаралитично вещество, създадено в Русия. Заедно с тях пострада и английски служител на реда. Скрипал получава леговище във Англия след замяна на разузнавачи сред Русия и Съединени американски щати през 2010 година, когато Русия предава 10 души, измежду които и Ана Чапман.

Сред другите наказания, Мей заяви, че Англия намалява равнището на делегацията за идният международен шампионат по футбол и в Русия няма да дойдат високопоставени лица и представители на кралското семейство. Шампионатът няма да бъде бойкотиран, тимът на Англия ще взе участие.

Англия разчита и на приемане на нови интернационалните ограничения във връзка с Русия от страна на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР