Великобритания предупреди Франция, че до 48 часа трябва да оттегли

...
Великобритания предупреди Франция, че до 48 часа трябва да оттегли
Коментари Харесай

Великобритания даде на Франция 48 часа, за да се откаже от изискванията за риболов

Англия предизвести Франция, че до 48 часа би трябвало да отдръпна настояванията си по противоречивия въпрос за риболова , като в противоположен случай ще предприеме законови дейности по силата на съглашението за Брекзит, съобщи Ройтерс.

" Французите насочиха изцяло неразумни закани, в това число към островите в Ламанша и към нашата риболовна индустрия, и би трябвало да отдръпват тези си закани, или ние ще задействаме механизмите, планувани в комерсиалното ни съглашение с Европейски Съюз ", сподели английската външна министърка Лиз Тръс за телевизия Sky News.

Тръс съобщи, че французите са постъпили непочтено, че държанието им не дава отговор на изискванията на комерсиалната договорка и Лондон има право да предприеме дейности и да желае обезщетителни ограничения .

На въпрос по кое време Париж би трябвало да направи нещо, английската външна министърка сподели: " Въпросът би трябвало да бъде решен до 48 часа. "

На 27 октомври Франция съобщи, че е подготвена да наложи наказания на английската страна поради изострянето на разногласието за риболовните квоти. Париж твърди, че на френските риболовци са издадени по-малко разрешителни за лов на риба във водите на остров Джърси, в сравнение с са желали . Париж заплаши, че от 2 ноември ще наложи наказания на Лондон, в случай че не бъде изменена политиката в региона на риболова
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР