Великобритания почти ще удвои финансирането си за страните от Западните

...
Великобритания почти ще удвои финансирането си за страните от Западните
Коментари Харесай

Великобритания ще удвои финансирането за Западните Балкани

Великобритания съвсем ще удвои финансирането си за страните от Западните Балкани до 80 милиона лири стерлинги (106,6 милиона долара) и броя на своите чиновници в региона на сигурността в района, в опит да се оправи с локалната проведена престъпност, съобщи Ройтерс.

На фона на идното излизане на Англия от Европейския съюз следващата година, английското държавно управление съобщи, че тези ограничения, които включват също възстановяване на киберспособностите на западнобалканските страни и разширение на наличието на панбалканските Стратегически аварийни сили, демонстрират, че страната остава ангажирана със стабилността на района.

" Историята демонстрира, че един постоянен и сигурен Западнобалкански район значи една по-стабилна и сигурна Европа ", сподели английският министър председател Тереза Мей в изказване, оповестено преди идната през днешния ден в Лондон среща на високо ниво с присъединяване на ръководителите на страните от Западните Балкани и някои европейски водачи.

Сред участниците в срещата ще бъде и българският министър-председател Бойко Борисов.

Западните Балкани включват Албания, Босна, Косово, Македония, Сърбия и Черна гора - всички те имащи упоритости да се причислят към Европейския съюз, напомня Ройтерс.

Англия съвсем ще усили съвсем два пъти финансирането си за района през 2020/2021 година по отношение на 2018/2019 година до 80 милиона лири стерлинги от 41 милиона. Като удвои чиновниците си в региона на сигурността на Западните Балкани, Англия се надява да понижи свързаната с опиатите престъпност на своя територия и да ускори отговора на района на тежката и проведената престъпност, както и на насилствения екстремизъм.

Организирани незаконни групи от западнобалкански страни като Албания имат доста наличие във Англия, отбелязва Ройтерс. Наскоро бе пресметнато, че една незаконна мрежа е внасяла във Англия приблизително по повече от 8000 кг кокаин годишно на улична цена от 800 милиона лири стерлинги.

Сред другите планувани ограничения е взаимното основаване от Англия дружно с Австрия и Норвегия на Балкански център за наблюдаване на проведената престъпност.

Британското държавно управление ще отдели 1 милион лири стерлинги за образование и препоръки по въпросите на киберсигурността на Западните Балкани.

Аналогична сума ще бъде заделена, с цел да бъде помогнато на района да се оправи с тежки въпроси от своето завещание, в това число за поддръжка на организации, работещи за разкриване и различаване на 12-те хиляди жертви на споровете през 90-те години на предишния век, които към момента са в неопределеност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР