Великобритания планира да въведе допълнителен данък върху за вейп продуктите

...
Великобритания планира да въведе допълнителен данък върху за вейп продуктите
Коментари Харесай

Великобритания облага с нов данък електронните цигари от 2026 г.

Англия възнамерява да вкара спомагателен налог върху за вейп продуктите от октомври 2026 г . Това съобщи министърът на финансите Джереми Хънт, представен от Ройтерс.

За да обезсърчим непушачите да употребяват вейп, ние през днешния ден удостоверяваме въвеждането на данък върху продуктите за вейпинг от октомври 2026 година и публикуваме консултация по отношение на неговия дизайн, посочи Хънт.

Тъй като вейповете могат също да играят позитивна роля в подпомагането на хората да се откажат от тютюнопушенето, ние ще въведем еднократно нарастване на митото върху тютюна в това време, с цел да запазим финансовия тласък да избираме вейпинга пред пушенето, добави той.

Вейпът, прочут още като електронна цигара, е устройство, което симулира пушенето на тютюн. Продуктите се употребяват повече от 15 години и са въведени, с цел да оказват помощ на хората да спрат да пушат цигари. В момента множеството вейпове се таксуват с налог върху добавената стойност при нормалната ставка от 20%, само че не се ползва спомагателен данък, какъвто е казусът с тютюневите произведения.

Някои електронни цигари се таксуват с по-ниска данъчна ставка, в случай че са били класифицирани като медицински артикул, употребен за лекуване на тютюнопушене.
 Англия дава вейпове на 1 млн. души, с цел да спрат тютюнопушенето
Англия дава вейпове на 1 млн. души, с цел да спрат тютюнопушенето

Бременните дами пък ще получат 400 паунда, с цел да откажат цигарите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР