Великобритания отстъпи пред финансовите искания на Европейския съюз, с което

...
Великобритания отстъпи пред финансовите искания на Европейския съюз, с което
Коментари Харесай

Лондон ще изпълни финансовите искания на ЕС

Великобритания отстъпи пред финансовите претенции на Европейския съюз, с което ще бъде отстранена една от главните спънки за излизането на страната от блока, заяви „ Файненшъл Таймс “.

Според дипломати, осведомени с договарянията, от Лондон са се съгласили да изпълнят финансовите претенции на Брюксел, с цел да протекат по-гладко договарянията за развода.

Англия ще поеме отговорностите си към Европейски Съюз на стойност до 100 милиарда евро, въпреки че чистите заплащания, разпределени в няколко десетилетия напред, могат да спаднат до под половината от тази сума.

На референдума през предходната година близо 52% от британците гласоподаваха за излизане на страната от общността. Преговорите сред двете страни обаче са сложни, тъй като има въпроси, по които има разминавания сред договарящите.

Очаква се министър председателят Тереза Мей да показа публично офертата идната седмица като част от пакетна договорка, в случай че бъде реализирано съглашение по останалите въпроси – за правата на жителите и за границата сред Северна Ирландия и Република Ирландия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР