Великобритания остава далеч от постигането на окончателна сделка за Брекзит

...
Великобритания остава далеч от постигането на окончателна сделка за Брекзит
Коментари Харесай

Лондон: Великобритания е далеч от сделка по Брекзит

Англия остава надалеч от постигането на дефинитивна договорка за Брекзит и идващите няколко дни ще бъдат от решаващо значение, в случай че би трябвало да се спогодят за изискванията на излизането си от Европейския съюз (ЕС), съобщи източник от " Даунинг стрийт " 10.

Преговарящите от Англия и Европейски Съюз започнаха интензивни договаряния през уикенда, с цел да видят дали могат да пресечен безизходицата към преди решаващата среща на върха през идната седмица и крайния период за овакантяване на Англия от 31 октомври.

Новината за напредъка в договарянията изпрати финансовите пазари да се повишат в петък, откакто Джонсън и ирландският му сътрудник Лео Варадкар дефинираха пътя към договорката след месеци на сложни договаряния.
 Европейски Съюз даде зелена светлина за основна “тунелна” фаза от договарянията за Брекзит
Европейски Съюз даде зелена светлина за основна “тунелна ” фаза от договарянията за Брекзит

" Тунелните договаряния " ще се проведат преди срещата на върха на Европейски Съюз идната седмица

Но в събота заместник-лидерът на северноирландската партия, която играе основна роля в договарянията, изрази загрижеността си по отношение на противоречивото предложение и източникът от " Даунинг стрийт " 10 съобщи, че Англия остава подготвена да напусне без договорка, в случай че е належащо.

Вестник " Сънди таймс " заяви, че Джонсън, лицето на акцията на Англия за овакантяване на Европейски Съюз през 2016 година, към този момент е " обезверен " да подписа договорка, откакто ръководителите на службите за сигурност предизвестиха, че напускането без договорка може да разпали напрежението в Северна Ирландия.

Ирландия потвърди, че е препъни камъка в договарянията за Брекзит, по-специално по какъв начин да попречи на английската провинция Северна Ирландия да се трансформира в заден ход за пазарите на Европейски Съюз, без да има граничен надзор .

Ирландия се притеснява, че контролът върху 500-километровата (300-мили) граница със Северна Ирландия ще подкопае Споразумението от Разпети петък от 1998 година, което постави завършек на три десетилетия на еретически и политически спорове, при които починаха над 3600 души.

Джонсън евентуално ще беседва с висши водачи на Европейски Съюз в понеделник, с цел да преоцени обстановката и да реализира съглашението за Брекзит, сподели източникът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР