Великобритания осъди отвратителния тормоз на главния медицински съветник на правителството

...
Великобритания осъди отвратителния тормоз на главния медицински съветник на правителството
Коментари Харесай

Отвратително: тормозиха главния медицински съветник на Великобритания

Великобритания осъди " отвратителния " тормоз на основния медицински консултант на държавното управление Крис Уити, откакто в обществените мрежи се появиха фрагменти, на които се вижда, че двама мъже го хващат към главата, до момента в който той върви по улицата, осведоми " Ройтерс ".

Подигравайки се шумно и хилещи се към камерата, мъжете се виждат във видеото, оповестено в " Туитър ", да се отнасят жестоко с 55-годишния Уити, който се трансформира в един от най-известните длъжностни лица в страната поради постоянните си участия на конференции за пандемията от ковид.

Те го държат, преди той да успее да се освободи и да се отдалечи по пътя.

Footage has emerged of Professor Chris Whitty being manhandled by two men in the street.

Get more on this story:
— Sky News (@SkyNews)
" Това е непоносимо и тези бандити би трябвало да бъдат открити и упрекнати. Нулева приемливост за тормоз на държавен чиновник ", написа в " Туитър " Надим Захауи, министър на имунизациите.

Здравният министър Саджид Джавид настоя, че това е " ужасяващо и изцяло недопустимо ".

" Няма да толерираме сходно държание по отношение на нашите държавни чиновници. Мъжете, държали се по този срамен метод, би трябвало да се срамят ", посочи Джавид.

Полицията означи, че въпросът се проверява. От фрагментите не е станало ясно по кое време се е случил случаят.

" Запознати сме с видео, което се споделя онлайн, показващо случай в парка Сейнт Джеймс ", означи полицията в " Туитър и добави: " Служители разговаряха с всички участващи по това време и техните данни бяха взети. "

Не за първи път Уитти или други високопоставени длъжностни лица се сблъскват с тормоз, като преди са били цел за тези, които се опълчват на ограничаващите ограничения или на имунизирането против срещу COVID-19.

Миналата седмица заместител основният медицински шеф на Англия Джонатан Ван-Там беше измъчван вербално от протестиращ, до момента в който влизаше в държавна постройка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР