Великобритания официално започна преговори с Австралия и Нова Зеландия за

...
Великобритания официално започна преговори с Австралия и Нова Зеландия за
Коментари Харесай

Лондон започва преговори за свободна търговия с Австралия и Нова Зеландия

Великобритания публично стартира договаряния с Австралия и Нова Зеландия за подписване на съглашения за свободна търговия. Топ търговски представител в Канбера изрази вяра съглашението да бъде реализирано до края на тази година , осведоми Агенция Франс Прес.

По-късно през днешния ден Австралия и Англия публично ще пристъпят към договаряния за свободна търговия , разгласи комерсиалният министър Саймън Бирмингам в тирада, на която акцентира желанието на Австралия да разшири търговията на фона на разногласията с Китай.

Консервативното държавно управление на Обединеното кралство ще се възползва от опцията след Брекзит да задълбочи комерсиалните връзки с световни сътрудници.

Бирмингам предизвести, че даже да сключат договорка с Лондон, комерсиалният продан е малко евентуално да се върне до равнищата от 70-те години на предишния ве к, когато Англия към момента не беше част от европейския план и търговията най-вече беше с някогашните английски колонии.

" Австралия ще се опита да си обезпечи по-добър пазарен достъп за експорт на артикули , изключително на аграрни, и правила с висок стандарт в цифровата търговия и вложения ", акцентира представителят.

Той добави, че Канбера се надява договарянията да приключат още тази година. Но съгласно него ще е сложна задача да се организират паралелни договаряния по няколко търговски съглашения.Бирмингам не сподели дали Австралия ще избра договорка с Европейски Съюз пред Лондон.

Отделно Англия ще води търговски договаряния и с Нова Зеландия.

Премиерът на Нова Зеландия разгласи, че страната й се стреми към разширение на комерсиалните сътрудници.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР