Великобритания обяви в четвъртък, че изпраща един от най-модерните си

...
Великобритания обяви в четвъртък, че изпраща един от най-модерните си
Коментари Харесай

Великобритания изпраща разрушител в Персийския залив

Великобритания разгласи в четвъртък, че изпраща един от най-модерните си военноморски кораби в Персийския залив, с цел да ускори наличието си в района, написа The Times of Israel.

HMS Diamond, унищожител вид 45, ще организира интервенции за обезпечаване на независимост на корабоплаването, усмиряване на комерсиалните кораби и обезпечаване на безвреден поток на търговията, сподели министерството на защитата.

" Изключително значимо е Обединеното кралство да ускори нашето наличие в района , с цел да предпазим Англия и нашите ползи от един по-нестабилен и оспорван свят ", сподели министърът на защитата Грант Шапс.

Решението следва експлоадирането на войната сред Израел и Хамас и , от подкрепяните от Иран йеменски хуси в Червено море на 19 ноември.

Хусите започнаха серия от удари с дронове и ракети против Израел, откогато хиляди терористи от " Хамас " нахлуха през границата с Израел на 7 октомври, убивайки 1200 души, най-вече цивилни, и отвличайки към 240.

Британското министерство сподели, че към 50 огромни търговски кораба всеки ден минават през Баб-ел-Мандеб, свързвайки Червено море с Аденския залив, до момента в който към 115 огромни търговски кораба минават през Ормузкия проток.

Водите на Персийския залив, сподели той, са жизненоважни направления за комерсиално мореплаване, в това число за танкери, пренасящи огромна част от доставките на полутечен природен газ за Обединеното кралство.

Корабите на Кралския флот са непрекъснато ситуирани в района от 1980 година и от 2011 година попадат в " Операция Кипион ", името, употребявано за морското наличие на Обединеното кралство в Персийския залив и Индийския океан.

Корабът ще се причисли към фрегатата HMS Lancaster , която беше ситуирана в района предходната година, както и към три минни ловци и спомагателен транспортен съд.

Съединените щати също, като разположиха два самолетоносачи в района.

Военноморските сили на Съединени американски щати, един дрон на 15 ноември, както и ракети и дронове на 19 октомври. Йеменските хуси
 Йемен нападна израелски военни цели с крилати ракети
Йемен нападна израелски военни цели с крилати ракети

Йеменската войска ще продължи да прави интервенции против израелския режим до преустановяване на експанзията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР