Великобритания обяви планове за по-строг режим на санкции срещу Иран

...
Великобритания обяви планове за по-строг режим на санкции срещу Иран
Коментари Харесай

Великобритания обяви по-строги санкции срещу Иран

Англия разгласи проекти за по-строг режим на наказания против Иран поради хипотетични нарушавания на правата на индивида и враждебни дейности против негови съперници на територията на Обединеното кралство, заяви въшният министър на страната Джеймс Клевърли, съобщи Агенция Франс Прес.


Новият режим на наказания ще разшири съществуващите наложени санкции, като сътвори нови критерии, по които могат да бъдат наранени физически и юридически лица.

Те включват всевъзможни ирански действия, " подкопаващи мира, стабилността и сигурността в Близкия изток и в интернационален проект ", както и " потреблението и разпространяването на оръжейни технологии от Иран ".

Русия е упреквана, че е пуснала в деяние създадени в Иран бойни дронове в Украйна, до момента в който Техеран е непосредствен стратегически съдружник на Сирия и поддържа ливанската Хизбула.

" Иранският режим потиска личния си народ, изнася кръвопролития в Украйна и Близкия изток и заплашва да убива и отвлича на територията на Обединеното кралство ", съобщи външният министър Джеймс Клевърли.

" Днес Обединеното кралство изпрати ясно обръщение на режима - ние няма да толерираме това злонамерено държание и ще ви потърсим сметка. Нашият нов режим на наказания ще помогне да се подсигурява, че няма да има укритие за тези, които се пробват да ни навредят ", добави той.

Лондон упреква Иран, че ускорява напъните си да убива или отвлича хипотетични врагове на режима, в това число в Обединеното кралство.

Британските управляващи настояват, че иранските разследващи служби са открили тесни връзки с проведени незаконни групи във Англия и в цяла Европа, с цел да подкрепят преследването на съперници.

От началото на 2022 година Обединеното кралство е разкрило " повече от 15 достоверни закани за ликвидиране или похищение на английски или основани в Обединеното кралство лица от страна на иранския режим ", се добавя в известието.

Последните ограничения се прибавят към към този момент подхванатите по отношение на твърдия отговор на Техеран на митингите, които раздрусаха Ислямската република след гибелта в ареста на иранската кюрдка Махса Амини през септември 2022 година

22-годишната жена беше задържана за хипотетично нарушаване на строгите правила за обличане на дамите. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР