Великобритания обяви нов пакет военна помощ за Украйна в размер

...
Великобритания обяви нов пакет военна помощ за Украйна в размер
Коментари Харесай

Великобритания с нова военна помощ за Украйна, включително микродронове Black Hornet

Великобритания разгласи нов пакет военна помощ за Украйна в размер на 54 млн. паунда (63,7 млн. долара). Съобщението беше направено от офиса на английския министър председател Борис Джонсън във връзка визитата му в Киев.

" Пакетът от помощи на стойност 54 млн. паунда включва 2000 нови безпилотни летателни апарата и противотанкови дронове камикадзе, които ще разрешат на Украйна да наблюдава по-добре съветските сили и да ги таргетира. Този пакет от безпилотни летателни системи ще усили актуалните благоприятни условия на Украйна, ще усъвършенства опциите ѝ за разкриване на цели на огромни дистанции и за отбранително ориентиране. Той включва 850 ръчни микродронове Black Hornet, които са особено проектирани за потребление в градове и села и се употребяват за разкриване на приближаващи се противников сили ", се споделя в изказването.

Англия е отпуснала 2,3 милиарда английски лири (2,7 милиарда долара) финансова и военна помощ на Киев от началото на съветската инвазия в Украйна, оповестиха от кабинета на английския министър председател.

Според изказването Англия се готви да даде на Украйна противоминни транспортни средства, както и да образова украинските войски да работят с тях.

Англия също по този начин възнамерява да разшири образованието на украинските военни и твърди, че осем други страни са се включили към този развой.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР