Великобритания обяви днес ново отлагане, до края на 2023 г.,

...
Великобритания обяви днес ново отлагане, до края на 2023 г.,
Коментари Харесай

Лондон отново отлага пълното прилагане на контрола върху вноса от ЕС

Англия разгласи през днешния ден ново отсрочване, до края на 2023 година, на въвеждането на цялостен надзор върху вноса от Европейския съюз след Брекзит, с цел да предотврати повишаване на цените, съобщи Франс прес.

След ефикасното влизане в действие на Брекзит от януари 2021 година беше въведен надзор за най-рисковия импорт - животни, растения и артикули от тях - само че останалите инспекции бяха отлагани неколкократно.

Позовавайки се на последствията от съветската инвазия в Украйна и нарастването на цените на силата, при към момента нарушени вериги за доставки след пандемията от КОВИД-19, държавното управление избра да избегне тежестта на нови административни условия за предприятията, което би се изразило в повишение на разноските за потребителите, така и така изправени пред скока на цените.

Обявеното през днешния ден отсрочване на инспекциите, които трябваше да влязат в действие през юли, ще разреши на вносителите да спестят 1 милиард английски лири (1,2 милиарда евро) годишно, уточни държавното управление.

Министърът за опциите, основани от Брекзит, и за ефикасното ръководство Джейкъб Рийс-Мог съобщи в официално съобщение, че стремежът е процесът на импорт на артикули от Европейски Съюз да бъде сигурен и сполучлив, за което се залага на новаторски технологии.

Правителството възнамерява през есента да показа новия си модел и да вкара новия режим за надзор в края на 2023 година Междувременно безкрайните опашки от камиони се разрастват от ден на ден през последните седмици по пътищата до пристанище Дувър и до терминала на " Евротунел " (Eurotunnel).

Директорът по обществените въпроси в " Евротунел " Джон Кийфи акцентира, че това отсрочване е потребно за превозвачите, защото ускорява гладкото прекосяване на границата, а е положително и за потребителите, защото способства да се понижи повишаването на живота.

Според изследване на Лондонското учебно заведение по стопанска система, оповестено във вторник, делът на вноса от Европейски Съюз във Англия се е стопил трайно, само че делът на износа към Стария континент се е върнал на нивото от преди пандемията.

През първата година от комерсиалното съглашение за след Брекзит с Европейския съюз европейският импорт е намалял с 25 % по отношение на вноса от останалия свят, се споделя в изследването.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР