Великобритания обяви днес, че започва евакуацията на своите граждани от

...
Великобритания обяви днес, че започва евакуацията на своите граждани от
Коментари Харесай

Великобритания започва евакуация на свои граждани от Судан

Великобритания разгласи през днешния ден, че стартира евакуацията на своите жители от Судан, предадоха международните организации.

Ще бъдат предоставени разполагаем полети на всички британци, които имат паспорт, като целта ще бъден даден на фамилиите с деца, на възрастните хора и на хората със здравословни проблеми, показва английското външно министерство.

Британските управляващи употребяват влязлото в действие за 72 часа преустановяване на огъня сред враждуващите страни, с цел да подхващат евакуацията, написа Българска телеграфна агенция.

Същевременно немската войска разгласи, че ще изведе от Судан още към 100 души, съобщи ДПА.  Това ще бъдат жители на Германия и на други страни.

От Судан до Йордания към този момент бяха осъществени пет немски евакуационни полета, като до момента немската войска евакуирала от към 500 души.  Вчера ДПА и Асошиейтед прес оповестиха, че измежду евакуираните е имало и български жители.

По данни на суданското здравно министерство в Судан жертвите на боевете са към този момент над 600 души, а съгласно Световната здравна организация те са над 420 души. Ранените са над 3700.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР