Великобритания обяви днес, че забранява на руски лица да бъдат

...
Великобритания обяви днес, че забранява на руски лица да бъдат
Коментари Харесай

Великобритания наложи санкции срещу Русия в сферата на счетоводните и пиар услугите

Великобритания разгласи през днешния ден, че не разрешава на съветски лица да бъдат оказвани услуги в региона на счетоводството, консултантството и връзките с обществеността, съобщи Агенция Франс Прес.

Новият кръг от наказания включва в частност заледяване на активи и възбрана за влизане в кралството за съветските военни репортери, които отразяват войната в Украйна.

Според известието на " Форин офис " към 10% от задграничните компании, които оказват услуги за съветски компании в тези три бранша, са английски. " Отрязването на достъпа на Русия до английските услуги ще окаже спомагателен напън върху Кремъл и в следствие ще обезпечи неуспеха на съветския президент Владимир Путин ", съобщи външният министър на Обединеното кралство Лиз Тръс. Тя разгласи и още 63 нови наказания против съветски медии, измежду които " Первий канал " и държавната телевизионна и радио компания ВГТРК.

В известието на " Форин офис " се споделя още, че " би трябвало да бъде блокирано наличието на двата основни източника на съветска дезинформация " РТ " и " Спутник ". Тези две медии към този момент са извадени от английския ефир и е неразрешено да се влиза в настоятелен връзки с тях, напомни английският заместник-министър на цифровите технологии, културата и медиите Крис Филип. По думите му в този момент следва блокирането на уебсайтовете на " РТ " и " Спутник ", както и на техните сметки в обществените мрежи и приложения, " с цел да спрат те да популяризират неистини ".

Досега Англия е глобила 1600 физически и юридически лица от Русия поради съветското военно настъпление в Украйна. Ограничителните ограничения са против близки до Кремъл олигарси, висши военни и основни дялове на съветската стопанска система и финанси. Лондон има намерение да спре вноса на съветски природен газ и нефт, означи Агенция Франс Прес.

ТАСС добави, че в листата на глобените публицисти са Наили Аскерзаде, военните репортери Евгений Подубни, Александър Коц, Дмитрий Стешин, телевизионният водещ Михаил Леонтиев, както и помощникът на Путин и ръководител на съвета на шефовете на " Первий канал " Максим Орешкин. Персонално са глобени още президентите на " Совкомбанк " Дмитрий Гусев, на финансовата компания " Откритие " Михаил Задорнов и държавната корпорация " Ростех " Сергей Чемезов, както и петима членове на Съвета на федерацията, горната камара на съветския парламент. На английски наказания е обект и акционерното сдружение " Камаз ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР