Великобритания обяви, че ще пренасочи парите, които са били отпуснати

...
Великобритания обяви, че ще пренасочи парите, които са били отпуснати
Коментари Харесай

Великобритания ще изпрати на Украйна 1 млрд. паунда военна помощ

Великобритания разгласи, че ще пренасочи парите, които са били отпуснати за подкрепяне на разрастващите се страни да се оправят с климатичната рецесия, и ще ги трансферира на Украйна като част от акция за военна помощ на стойност £1 милиард. Министър-председателят, Борис Джонсън, разгласи това предходната седмица по време на срещата на върха на НАТО в Мадрид.

Според данни, оповестени от Института за международна стопанска система в Кил, Обединеното кралство е предоставило 3,72 милиарда $ (3,1 милиарда паунда) военна помощ за Украйна, на второ място след Съединени американски щати, които са съдействали с 25,45 милиарда $ (29,56 милиарда паунда), написа express.co.uk.

Г-н Джонсън сподели: „ Оръжията, оборудването и образованието на Обединеното кралство трансформират отбраната на Украйна против тази офанзива. “

Международното финансиране за климата е ангажимент на държавното управление на Обединеното кралство да поддържа разрастващите се страни да отговорят на провокациите и опциите на изменението на климата.

Инициативата стартира като част от председателството на Обединеното кралство за климата на Организация на обединените нации от COP26 предишния ноември, когато Англия прикани огромните индустриални народи да усилят разноските си, с цел да оказват помощ на едва развитите страни да подобрят енергийните си системи и да изградят отбрана против покачването на моретата и рисковите метеорологични феномени.

Някои британци бяха гневни, че тези пари са били пренасочени към Украйна, в миг, когато Обединеното кралство е изправено пред внушителни сметки за сила.

Един човек написа в Туитър: „ Какво ще кажете за парите за хората в Обединеното кралство?

„ Хората гладуват, опасяват се да употребяват газ/електричество и има риск да бъдат ограбени? “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР