Великобритания обяви, че ще последва САЩ и ще изпрати на

...
Великобритания обяви, че ще последва САЩ и ще изпрати на
Коментари Харесай

И Лондон ще достави на Киев ракетни системи с голям обсег на действие

Великобритания разгласи, че ще последва Съединени американски щати и ще изпрати на Украйна ракетни системи с огромен обхват на деяние, пренебрегвайки предизвестията на съветския президент Владимир Путин Киев да не бъде снабдяван с модерните оръжия.

Министерството на защитата на Обединеното кралство съобщи, че Лондон е координирал в тясно съдействие с Вашингтон даването на многоцелевите ракетни системи, известни като MLRS, с цел да помогне на Украйна да се отбрани от съветската експанзия.

Пусковите установки М270, които могат да поразяват цели на разстояние до 80 км. с точно управляеми ракети, ще " предложат доста повишение на капацитета на украинските сили ", добави министерството.

Миналата седмица Съединени американски щати оповестиха, че ще дават на Киев своята високомобилна артилерийска ракетна система, известна като HIMARS, която може да изстрелва по едно и също време няколко точно управляеми ракети и превъзхожда по обсег и акуратност съществуващите системи, с които разполага Украйна.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън изключи опцията за доставка за Киев на системи, които могат да доближат до Русия, макар многократните претенции на Украйна за такива.

Ходът на Съединени американски щати накара Путин да предизвести през вчерашния ден, че Москва ще порази „ нови неуточнени цели ", в случай че Западът достави ракетите на Украйна, и съобщи, че новите оръжейни доставки за Киев целят " удължение на спора ".

Но представяйки решението на Обединеното кралство, министърът на защитата Бен Уолъс настоя, че западните съдружници на Украйна би трябвало да продължат доставките на оръжия, с цел да може тя да " завоюва " войната си, отблъсквайки нахлуващите съветски сили.

" Обединеното кралство поддържа Украйна в тази борба и поема водеща роля в снабдяването на героичните й войски с жизненоважните оръжия, от които се нуждаят, с цел да защитят страната си от непровокираното настъпление ", сподели той в изказване.

" Тъй като тактиката на Русия се трансформира, би трябвало да се промени и нашата поддръжка за Украйна. Тези извънредно способни многоцелеви ракетни системи ще разрешат на нашите украински другари да се защитят по-добре от бруталното потребление на артилерия с огромен обхват, която силите на Путин употребяват безсистемно за равнене на градове със земята ", сподели Уолъс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР