Великобритания обяви, че е започнала да доставя на Украйна противотанкови

...
Великобритания обяви, че е започнала да доставя на Украйна противотанкови
Коментари Харесай

Великобритания въоръжава Украйна срещу руските танкове

Великобритания разгласи, че е почнала да доставя на Украйна противотанкови оръжия, с цел да ѝ помогне да се отбрани от евентуална инвазия от страна на Русия, съобщи „ Ройтерс”. Това се случва на фона на всеобщото скупчване на съветски войски покрай украинската граница.

Западните страни се притесняват, че Русия приготвя предлог за нова офанзива против Украйна. През 2014 година съветският агресор окупира нелегално украинския полуостров Крим. Москва отхвърля всевъзможни проекти за офанзива, само че съобщи, че може да предприеме неуточнени военни дейности, в случай че Западът не се съгласи със лист с претенции, в това число несъгласие Украйна да се причисли към НАТО.

Преговорите предходната седмица приключиха без пробив. Киев изиска от западните страни оръжие, с цел да се отбрани против съветската войска. Първите английски системи към този момент са били доставени в понеделник и дребен брой английски личен състав ще обезпечи образование за къс интервал от време на украинските сили. Англия уточни, че оръжията не съставляват опасност за Русия, а ще се употребяват за самоотбрана.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР