Великобритания обяви, че е предотвратен атентат на Хизбула през 2015

...
Великобритания обяви, че е предотвратен атентат на Хизбула през 2015
Коментари Харесай

Британското разузнаване предотвратява атентат на Хизбула през 2015 г. в Лондон

Англия разгласи, че е предотвратен атентат на " Хизбула " през 2015 година, само че по-късно информацията е покрита , оповестява " Таймс оф Израел ", цитирайки " Дейли Телеграф ".

Според английската медия, подкрепяната от Иран терористична група е складирала три тона амониев нитрат , съставна част за домашно приготвени бомби, в покрайнините на Лондон, само че това не е обявено, евентуално в опит да не се провали одеве подписаната договорка с Иран .

Съобщава се, че карцерът е настъпил единствено няколко месеца, откакто Англия се причисли към Съединени американски щати и други международни сили . Действайки п о информация на непозната разследваща организация, MI5 и полицията нахлуват в четири парцела в Северозападен Лондон , откривайки хиляди пакети за лед, съдържащи амониев нитрат.

Арестуван е 40-годишен мъж по съмнение в скрит план за тероризъм , само че в последна сметка е освободен без обвиняване .

Според информацията, сюжетът е част от по-широк проект на Хизбула да се положат основите за бъдещи офанзиви и отбелязва, че са отслабени интервенциите на Хизбула в Тайланд, Кипър и Ню Йорк . Всички тези заприказва са оповестени и се счита, че са ориентирани против израелските ползи по целия свят .
 Съединени американски щати зоват съдружниците за кръстоносен поход против Иран и „ Хизбула”
Съединени американски щати зоват съдружниците за кръстоносен поход против Иран и „ Хизбула ”

Съединени американски щати няма да разрешат на Иран да трансформира Сирия в идващия Ливан

Британската медия добавя, че казусът в Кипър е поразително сходен на случая в Лондон . През 2015 година в Кипър, сътрудник на Хизбула, Хюсеин Басам Абдала е наказан на шест години затвор, откакто е заловен с 8,2 тона амониев нитрат в дома си. Според известията той е възнамерявал да нападна израелски цели .

" Телеграф " оповестява, че информацията е получена след тримесечно следствие, в което се обръщат към повече от 30 сегашни и някогашни чиновници във Англия, Америка и Кипър и са получени правосъдни документи. В Кипър амониевият нитрат е съхраняван в пакети лед , защото те са комфортни, видимо безвредни и лесни за превозване .

Източници оповестяват на английската медия, че з аговорът в Обединеното кралство е бил на доста ранен стадий и не са били определени цели . Британското разузнаване употребило опцията да се опита да откри какво прави Хизбула и по тази причина не ги прекъсва незабавно.

" MI5 работи независимо и в тясно съдействие с интернационалните сътрудници , за да спре опасността от злонамерени планове от страна на Иран и техни представители в Обединеното кралство ", изяснява английският източник.

" Службите за сигурност и полицията работят неуморно, за да пазят обществеността от голям брой закани за националната сигурност . Необходимо е техните старания и триумфи постоянно да останат невидими ", разяснява държавният министър по сигурността Бен Уолъс.

" Това повдига въпроси за това дали висшите държавни чиновници на Обединеното кралство са решили да не разкриват частично, тъй като влагат в запазването на нуклеарната договорка с Иран ", написа " Дейли Телеграф ", обяснявайки, че случаят е неизречен, тъй като Съединени американски щати преди малко са подписали нуклеарното съглашението с Иран.

Съединени американски щати, с президента Доналд Тръмп напуснаха договорката и удариха Иран с нови наказания .
 Тръмп е подготвен да приказва с Иран, само че постоянно има късмет и за военни дейности
Тръмп е подготвен да приказва с Иран, само че постоянно има късмет и за военни дейности

Защото поддържат и спонсорират тероризма, и са терористична страна номер 1 в света

Медията повдига и въпроса за какво информацията не е разкрита, откакто по-рано тази година Обединеното кралство разисква възбрана на цялата организация . В началото на годината, Англия разгласи, че не разрешава Хизбула , добавяйки ливанската шиитска радикална формация в нейния лист на неразрешените терористични организации .

Хизбула е основана през 1982 година по време на гражданската война в Ливан и води война с Израел през 2006 година Техният водач Хасан Насрала постоянно заплашва да се насочи към Израел с хиляди съвременни ракети, които могат да доближат до всички огромни израелски градове.

Групата се смята за терористична организация от Израел, Съединени американски щати и Арабската лига. Европейският съюз и Австралия единствено дефинират военното крило на групата като такова . Англия включва в черния лист военното крило на Хизбула през 2008 година, само че до момента не бе юридически ход против политическо крило.

Британският външен министър Джереми Хънт обаче съобщи, че в този момент Англия има вяра, че съществува разлика сред военното и политическото крила .
 Иран наредил на „ Хизбула” да нападна американци
Иран наредил на „ Хизбула ” да нападна американци

Хасан Рохани съобщи, че Съединени американски щати няма да победят страната с стопански напън

Този ход е изработен, откакто групата бе включена като част от новото държавно управление на Ливан . Макар че кабинетът се оглавява от Саад Харири, подсилен от Запада сунитски политик, който заема длъжността от 2016 година, Хизбула реализира обилни победи за сметка на най-голямата сунитска партия и в този момент управлява три държавни министерства.

Техеран е главен покровител на " Хизбула " и " съпротивата " против врага на Ислямската република - Израел.

По време на спор, водачът на лейбъристите Джереми Корбин загатва Хизбула за свои " другари " и разяснява, че Министерството на вътрешните работи не е предоставило доказателства , които да оправдаят смяната в позицията към политическото крило на подкрепяната от Иран организация, написа " Таймс оф Израел ".

" Решенията за възбрана на организации като терористични групи би трябвало да се вземат по съвет на държавните чиновници въз основа на ясни доказателства , че тези организации не съблюдават критериите за възбрана, избрани в законодателството ", се споделя в изказване на лейбъристите.
 Европейски Съюз не прави нищо за избавяне на нуклеарната договорка, недоволства Иран
Европейски Съюз не прави нищо за избавяне на нуклеарната договорка, недоволства Иран

До момента не сме видели на практика и съответни стъпки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР