Великобритания обмисля да наложи забрана на мобилните оператори да вдигат

...
Великобритания обмисля да наложи забрана на мобилните оператори да вдигат
Коментари Харесай

Великобритания ще забрани на операторите да вдигат цени заради инфлацията

Великобритания обмисля да наложи възбрана на мобилните оператори да подвигат цените свързани с неустановеност и бъдеща инфлация.  

Когато хората подписват контракт, интернет или телевизия, те би трябвало да са сигурни какво ще би трябвало да заплащат през целия му период. Това не постоянно се е случвало, защото все по-голям брой договорни условия на фирмите разрешават годишно нарастване на таксите по контракт, свързани с бъдеща инфлация плюс спомагателен %, нормално към 3,9%.

Правителството е загрижено, че се трансформират и усилват цените, които затрудняват хората, само че и вършат конкуренцията по-неефективна. Освен това мобилните оператори принуждават клиентите си да поемат опасности и водят до финансова неустановеност, което влияе върху способността им да ръководят вярно разноските си.  

Именно по тази причина се обмисля възбрана на телекомуникационните компании да подвигат цените, които авансово са посочени в договорите. Вместо това, когато договорите на фирмите плануват покачвания на цените по време на договорния интервал, фирмите би трябвало да посочат това авансово.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР