Великобритания обеща да дари допълнителни 2,5 милиона британски лири (2,96

...
Великобритания обеща да дари допълнителни 2,5 милиона британски лири (2,96
Коментари Харесай

Лондон дарява още 3 млн. долара за разследване на военни престъпления в Украйна

Великобритания даде обещание да подари спомагателни 2,5 милиона английски лири (2,96 милиона долара) за подкрепяне на украинските прокурори, проверяващи хипотетични военни закононарушения, осъществени от съветските въоръжени сили, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА. 

Британското министерство на външните работи заяви през днешния ден, че помощта ще включва изпращането на мобилни правосъдни екипи тук-там, където се допуска, че са били осъществени военни закононарушения, обучаването на до 90 съдии и събирането на доказателства, както и оказването на поддръжка от страна на английски специалисти по половото принуждение. " В Украйна има от ден на ден доказателства за зверства, в това число полово принуждение, осъществени от съветските сили ", сподели в Хага английският държавен министър за Южна Азия, Организация на обединените нации и Общността на нациите Тарик Ахмад на Конференцията за търсене на правосъдна отговорност за закононарушения, осъществени в Украйна. 

" Работим в пряк контакт с украинския основен прокурор, с цел да подсигуряваме, че всички евентуални военни закононарушения ще бъдат разследвани, а виновните за тях ще бъдат подведени под отговорност ", добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР