Великобритания няма да се уплаши и да изостави Украйна и

...
Великобритания няма да се уплаши и да изостави Украйна и
Коментари Харесай

Джонсън: Великобритания няма да изостави Украйна

Великобритания няма да се уплаши и да изостави Украйна и наказания на Русия ще бъдат наложени неотложно, в случай че нейните войски нахлуят там, съобщи министър председателят Борис Джонсън. Той предизвести Москва, че поддръжката на Лондон за Европа и НАТО остава „ безусловна и непоклатима “.

Пишейки за вестник „ Таймс “ министър председателят акцентира, че английското държавно управление ще изиска нови пълномощия за гонене на физически лица и компании, свързани с съветската страна. По въпроса за глобите Борис Джонсън отбелязва, че Лондон ще бъде подготвен за незабавното им налагане при положение на съветска офанзива. От Форин офис споделиха, че ограниченията ще разрешат на Англия да замразява активи и да постанова възбрана за пътувания на такива лица, свързани по някакъв метод с съветския държавен уред или настоящи в бранш със стратегическо значение за Кремъл.

В публикацията във вестника Джонсън написа още, че Англия обмисля да разположи бойни самолети на кралските военновъздушни сили и бойни кораби на кралския флот в региона, само че продължава да се надява, че дипломацията ще докара до решение на рецесията.

„ Непосредствен приоритет е дружно със съдружниците да съвместим ограниченията за въздържане и разговора за понижаване на напрежението и предостваряване на злополуката от следващо съветско навлизане в Украйна “, написа Джонсън. Снощи министърът на защитата Бен Уолъс съобщи след среща с полския му сътрудник Мариуш Блашчак, че в Полша ще бъдат изпратени в допълнение 350 английски десантчици.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР