Великобритания няма да се свени да предприеме действия за разрешаване

...
Великобритания няма да се свени да предприеме действия за разрешаване
Коментари Харесай

Великобритания отхвърля предложенията на ЕС за разрешаване на търговския спор

Великобритания няма да се свени да предприеме дейности за разрешаване на комерсиалното напрежение след Брекзит в Северна Ирландия, откакто отхвърли предложенията на Европейския съюз за разрешаване на опълчването сред Лондон и Брюксел. Това заяви английският външен министър Лиз Тръс, представена от Ройтерс.

Европейски Съюз и Англия от месеци се пробват да излязат от безизходно състояние към протокола за Северна Ирландия - договорка, която Лондон подписа, преди да напусне Общността, само че в този момент счита, че е неосъществима. Сделката на процедура сътвори митническа граница в морето сред Северна Ирландия и останалата част от Англия, с цел да се резервира откритата сухопътна граница на провинцията с Ирландия, която е член на Европейски Съюз.

Предложенията на Европейски Съюз за преосмисляне на инспекциите на артикули, които се движат сред Северна Ирландия и останалата част от Англия, не съумяват да се оправят с главния проблем, " а в някои случаи ще ни върнат обратно ", съобщи Тръс.

" Цените се покачиха, търговията е мощно нарушена и хората в Северна Ирландия са обект на разнообразни закони и налози от тези над Ирландско море, което ги остави без изпълнителна власт и съставлява опасност за мира и стабилността.  Решението не може да бъде повече инспекции, документи и търговски разстройства. Ние постоянно сме предпочитали да достигнем до решение посредством договаряния, само че няма да се свеним да предприемем дейности за стабилизиране на обстановката в Северна Ирландия, в случай че не могат да бъдат открити решения ", предизвести английският външен министър Лиз Тръс.

Англия желае изцяло преразглеждане на Протокола и загатна за опцията едностранно да спре част от него, в случай че не може да бъде реализирана нова договорка - ход, който може да докара до прекъсване на съглашението за свободна търговия в миг, когато инфлацията пораства, предизвестията към допустима английската криза се ускоряват. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР