Великобритания няма да се свени да предприеме действия за разрешаване

...
Великобритания няма да се свени да предприеме действия за разрешаване
Коментари Харесай

Великобритания отряза ЕС за протокола за Северна Ирландия

Англия няма да се свени да предприеме дейности за разрешаване на комерсиалното напрежение след Брекзит в Северна Ирландия, оповестява " Ройтерс ".

Страната е отхвърлила предложенията на Европейския съюз за разрешаване на опълчването сред двете страни.

От месеци Лондон и Брюксел се пробват по отношение на протокола за Северна Ирландия - съглашение, което Лондон подписа, преди да напусне блока, само че в този момент твърди, че е неосъществимо.

Сделката на процедура сътвори митническа граница в морето сред Северна Ирландия и останалата част от Обединеното кралство, с цел да се резервира откритата сухопътна граница на с Ирландия, която е член на Европейски Съюз.

Днес английският външен министър Лиз Тръс съобщи, че предложенията на Европейски Съюз за преосмисляне на инспекциите на артикули, които минават сред Англия и Северна Ирландия, не позволяват главния проблем, " а в някои случаи ще ни върнат обратно ".
 Ирландия предизвести Англия да не пипа протокола
Ирландия предизвести Англия да не пипа протокола

Ирландският министър председател предлага отбягване на всевъзможни едностранни дейности

Цените се покачиха, търговията е мощно нарушена и хората в Северна Ирландия попадат под разнообразни закони и налози от тези над Ирландско море, което ги остави без изпълнителна власт и съставлява опасност за мира и стабилността , уточни тя.

" Отговорът не може да бъде повече инспекции, документи и разстройства. Ние постоянно сме предпочитали решение посредством договаряния, само че няма да се отклоним от предприемане на дейности за стабилизиране на обстановката в Северна Ирландия, в случай че не могат да бъдат открити решения ", безапелационна бе Тръс.

Англия желае изцяло преразглеждане на протокола и загатна за опцията едностранно да анулира част от него, в случай че не може да бъде реализирано ново съглашение - ход, който може да докара до преустановяване на договорката за свободна търговия в миг, когато инфлацията пораства и се ускоряват предизвестията за английската криза през тази година.

Вчера да не се пробва едностранно да анулира някое от разпоредбите след Брекзит, контрактувани с Европейския съюз за търговия с ръководената от Англия Северна Ирландия.
 Англия се отхвърли да договаря с Европейски Съюз за протокола за Северна Ирландия
Англия се отхвърли да договаря с Европейски Съюз за протокола за Северна Ирландия

Лиз Тръс ще анулира огромна част от протокола

Това се случи, откакто по-рано вестник " Таймс " заяви, че английският външен министър Лиз Тръс за Северна Ирландия , откакто се е отказала от диалозите с Европейски Съюз за реализиране на договорка след Брекзит.

Преди дни пратеникът на Европейски Съюз във Англия Жоао Вале де Алмейда съобщи, че за протокола за Северна Ирландия след пауза заради скорошните избори, само че не е податлив на съществена смяна в съглашението, което стои в основата на разпоредбите за търговия след Брекзит.

Протоколът беше усърдно договарян, с цел да се избегне твърда граница с Ирландия, като в същото време дейно резервира Северна Ирландия в единния пазар на Европейски Съюз.

Северна Ирландия, която претърпя три десетилетия еретически спор до мирното съглашение през 1998 година, беше разтърсена от принуждение предходната година, частично против протокола.
 Европейски Съюз подготвен за рестарт на договарянията по протокола за Северна Ирландия
Европейски Съюз подготвен за рестарт на договарянията по протокола за Северна Ирландия

Съюзът обаче отхвърля преразглеждане на съглашението

Мнозина подкрепящи Обединеното кралство юнионисти го виждат като основаване на фактическа граница в Ирландско море с главната територия на Англия и споделят, че се усещат предадени .

В своите оферти Англия прикани Европейски Съюз да спре обширните инспекции и да се концентрира по-категорично върху стоките, " същински " изложени на риск да навлязат на единния му пазар през Северна Ирландия.

Британското държавно управление настоя, че за всички останали артикули не били нужни детайлни инспекции , с цел да се резервира интегралният статут на Северна Ирландия като част от Обединеното кралство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР