Великобритания няма да се поколебае да засили санкциите срещу Москва

...
Великобритания няма да се поколебае да засили санкциите срещу Москва
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Великобритания няма да се поколебае да засили санкциите срещу Москва

Великобритания няма да се поколебае да ускори глобите против Москва и ще се стреми да взе участие във всяко разрастване на сили на НАТО, в случай че Русия нахлуе в Украйна, съобщи през днешния ден в английския парламент министър председателят Борис Джонсън, представен от Ройтерс.

Изказването на Джонсън бе направено ден откакто НАТО заяви, че ще приведе силите си в подготвеност и ще изпрати още кораби и изтребители в Източна Европа. Русия дефинира тези дейности на Запада като " нервност " в отговор на скупчването на нейни войски на украинската граница.

Джонсън през днешния ден акцентира, че съдружниците от НАТО би трябвало да внимават да не дадат опрощение на Русия да нападне Украйна и добави, че никой от съдружниците в алианса не желае да изпрати огромен брой военни да се бият в самата Украйна.

" Трябва да внимаваме да не създадем неща..., които да дадат на Путин предлог за нахлуване ", съобщи Джонсън.

" Трябва доста деликатно да премерваме и отчитаме всяко свое деяние и мисля, че основаването на пакет от тежки стопански наказания, продължаването на доставките на отбранително оръжие и всичко друго, което вършим - това е верният пакет ", изясни той.

" В Обединеното кралство няма да се поколебаем да засилим глобите на нашата страна против Русия в отговор на всяко допустимо деяние на президента Путин и Камарата на общините скоро ще чуе още за това ", сподели министър председателят и прикани европейските съдружници също да са подготвени да наложат съществени наказания.
" Не може да търгуваме с визията за цялостна и свободна Европа, която се появи в удивителните години от 1989 до 1991 година ", сподели още той.

" След като излекувахме разделянето на нашия континент, основано от желязната завеса, няма да възвръщаме това разделяне, съгласявайки се да отменим организацията на сигурността в Европа, тъй като Русия е опряла револвер до главата на Украйна ", съобщи още английският министър председател.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР