Великобритания няма да облекчава правилата си за прием на украински

...
Великобритания няма да облекчава правилата си за прием на украински
Коментари Харесай

Великобритания няма да облекчава правилата за прием на украински бежанци

Великобритания няма да облекчава разпоредбите си за банкет на украински бежанци, които желаят да дойдат във Англия, само че чака този поток да нарасне бързо, сподели министърът за Европа в държавното управление на Обединеното кралство Джеймс Клевърли, представен от " Ройтерс ", пише .

Англия към този момент разгласи визови схеми за тези, които имат семейство в страната или някой, който да ги посрещне, само че държавното управление все пак беше подложено на критика от опозиционните депутати, че не прави задоволително, с цел да помогне на бягащите от войната украинци спрямо другите европейски страни.

" Трябва да имате поради, че преди две седмици тази обстановка въобще не съществуваше ", сподели министърът през Би Би Си. " Ние се опитваме да създадем нещо в доста, доста огромен мащаб доста, доста бързо. Първоначално, несъмнено, ще бъде по-бавно, в сравнение с бихме желали. Но с времето това ще се форсира. "

По рано още веднъж " Ройтерс " заяви, че английският вътрешен министър Прити Пател желае да вкара нова скица, която да разреши на повече бежанци, бягащи от спора в Украйна, да дойдат във Англия.

След началото на съветската инвазия голям брой украинци се стекоха в Полша, Румъния, Словакия и други страни.

По данни на Организацията на обединените народи над 1,5 милиона души са напуснали Украйна в най-бързо възходящата бежанска рецесия в Европа след Втората международна война.

Все повече хора не съумяват да изоставен Украйна, даже и да желаят, поради напредващето нахлуване на съветските войски. Много градове и пътищата за тяханото овакантяване са блокирани от водените бойни дейности, а от време на време обявяваните филантропични коридори на практика не работят, като и двете страни се упрекват за тяхното нарушение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР