Великобритания няма да може до приключването на Brexit да въведе

...
Великобритания няма да може до приключването на Brexit да въведе
Коментари Харесай

Великобритания няма да може да въведе санкции по отношение на Русия до Brexit

Великобритания няма да може до приключването на Brexit да вкара наказания във връзка с Русия по отношение на отравянето в Солсбъри на някогашния съветски шпионин Сергей Скрипал и щерка му Юлия. Това оповестява вестник The Daily Telegraph, базирайки се на изявление на заместник-министъра на вътрешните работи по въпросите на сигурността Бен Уолъс пред депутати от английския парламент.
Става въпрос за поправката Магнитски, призната от Народното събрание през месец май тази година. Както изяснява Уолъс, поправката няма да бъде въведена в деяние, „ до момента в който Англия не излезе от Европейски Съюз “. Причината е, че английският закон за глобите, част от който е поправката Магнитски дава опция на Лондон да сътвори напълно нов режим на наказания, който обаче ще проработи след Brexit.
Изданието отбелязва, че от държавната администрация са отказали да уточнят по кое време точно може да бъде приложена на процедура поправката Магнитски, защото официално Англия излиза от Европейски Съюз на 29 март 2019 година, само че след тази дата има временен интервал, който продължава до 31 декември 2020 година Това на процедура значи, че режимът на наказания може да бъде отсрочен най-много за две години, което провокира неодобрение измежду ръководещата Консервативна партия, чиито депутати се оповестиха за приемането им.
Британският вид на поправката Магнитски дава отговор на признатият от Съединени американски щати едноименен закон, който дава опция за заледяване на активи и не разрешава издаването на визи на непознати сътрудници, имащи отношение към корупцията и правата на индивида.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР