Великобритания няма да допуска на своя територия посетители от Дания

...
Великобритания няма да допуска на своя територия посетители от Дания
Коментари Харесай

Великобритания връща всички пристигащи от Дания чужденци

Великобритания няма да позволява на своя територия гости от Дания заради опасенията, свързани с появяването на ковид в датски ферми за норки, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Забраната няма да визира английски жители и чужденци, имащи позволение за непрекъснато престояване, както и превозвачи, само че ще се отнася до всички други, които са обитавали на датска територия даже директно през последните 14 дни. Забраната е в действие от 4 часа тази заран, добавя Българска телеграфна агенция.

Дания разгласи строги нови правила и заличаване на норки в цялата страна, откакто управляващите откриха мутирал вариант на ковид измежду животните.

Първоначално Лондон разгласи, че всички идващи от Дания ще би трябвало да се самоизолират.

След приемането на спомагателна информация от датските здравни управляващи обаче Англия реши да не позволява идващите от Дания на своя територия.

Мутациите на вируса постоянно не провокират изключително безпокойствие, съгласно научната общественост. Но съгласно първични проучвания човешките антитела са по-малко ефикасни против мутиралия при норките вариант, което може да заплаши успеваемостта на разработваните ваксини против COVID-19, отбелязва Агенция Франс Прес.

По данни на Световната здравна организация шест страни, в това число Дания, Нидерландия, Испания, Швеция, Италия и Съединени американски щати са съобщили за случаи на ковид измежду норките.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР