Великобритания не признава медийните информации, че правителството е готово да

...
Великобритания не признава медийните информации, че правителството е готово да
Коментари Харесай

Лондон: Не говорим за 40 млрд. евро „сметка за брекзит”

Великобритания не признава медийните информации, че държавното управление е готово да заплати 40 милиарда евро за излизане от Европейски Съюз, съобщи представител на министър-председателката Тереза Мей, представен от Ройтерс.

Т.нар. „ сметка за излизане” е един от първите въпроси в дневния ред на договарянията за брекзит и един от най-спорните.

Европейски Съюз приказва за 60 милиарда евро, а Англия не демонстрира какъв брой е подготвена да заплати.

В. „ Сънди телеграф” заяви, като се базира на осведомени източници, че Англия може да е подготвена да заплати до 40 милиарда евро.

„ Що се отнася до тази сума, аз не я признавам”, сподели представителят на Мей пред кореспонденти.

„ Министър-председателката ясно даде да се разбере в писмото за задействане на член 50, че е належащо Англия и Европейски Съюз да обсъдят заслужено споразумяване на нашите права и отговорности като страна член на ЕС”, съобщи той.

Попитан дали Англия и Европейски Съюз чакат да показват твърда сума за сметката за овакантяване на този стадий от договарянията за Брекзит или не толкоз педантично съглашение за разпоредбите, според които тя да бъде изчислена, представителят сподели: „ Няма да встъпвам в мнения за договарянията или точната им структура”.

Той отговори по същия метод, когато беше запитан дали сумата от 40 милиарда евро е по-малка, в сравнение с държавното управление е готово да одобри, или дали то е пресметнало сума, която е готово да заплати.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР