Великобритания не иска да се връща към Студената война с

...
Великобритания не иска да се връща към Студената война с
Коментари Харесай

Тереза Мей нападна Русия - заради агресията по всички фронтове

Великобритания не желае да се връща към Студената война с Русия. Това съобщи английският министър председател Тереза Мей в речта си на банкета на кмета на Лондон.
" Не желаеме да се връщаме към Студената война или да се намираме в положение на постоянно опълчване. В същото време, би трябвало да сме бдителни, само че и желаеме да си взаимодействаме и точно за това в околните месеци министърът на външните работи (бел. ред. - Борис Джонсън) ще посети Москва ", сподели министър председателят на Англия.
В същото време, обаче, Мей подложи на остра рецензия политиката, провеждана от съветското управление във връзка с други страни, написа БГНЕС.
" Знаем какво вършиме. Няма да съумеете ", сподели Мей по адрес на съветските ръководители. Тя остро осъди " противозаконното анексиране на Крим от Русия ", поддръжката за сепаратистите в Донбас, " многократното " нарушение на " въздушното пространство " на няколко европейски страни, акциите за " кибершпионаж ", " намесата в изборите ", хакерските офанзиви против датското министерство на защитата и Бундестага на Германия.
" Русия се пробва да трансформира информацията в оръжие, разгръщайки своите, ръководени от страната медии, които да популяризират подправени информации и манипулирани фотоси за да сеят ерес в Запада и да подкопават нашите институции ", цитира Агенция Франс Прес думите на английския министър председател. " Англия ще направи нужното, с цел да се отбрани и ще работи със своите съдружници, с цел да създадат същото ", добави тя.
Сред нужните ограничения Мей уточни " промяна в НАТО, с цел да може по-добре да противостои на враждебните дейности на Русия ", " усилване на военната и икономическата поддръжка на Англия за Украйна и усилване на политиката на Англия във връзка с киберсигурността ". Британският министър председател изрази поддръжка за PESCO - новият механизъм за военно съдействие в Европейски Съюз, в който Лондон не желае директно присъединяване. Съгласие за включване в механизма сподели и България, която се подписа под съглашението (бел. ред. - това сториха външният министър Екатерина Захариева и военният Красимир Каракачанов) през вчерашния ден (13 ноември). Предстои въвеждане на PESCO с гласоподаване с квалифицирано болшинство на Европейския съвет на министър председателите, като най-вероятно това ще стане на 11 декември тази година.
" Много от нас гледаха на постсъветска Русия с вяра, тъй като ние знаем, че една мощна и процъфтяваща Русия, която играе по разпоредбите, ще дава отговор на ползите на Англия, Европа и света ", сподели Мей. " В качеството си на непрекъснат член на Секретен сътрудник на Организация на обединените нации, Русия има опция да играе значима роля в укрепването на интернационалната непоклатимост и е виновна за това. Русия може, и аз се надявам, в миналото тя да избере различен път ", добави английският министър председател. В същото време тя предизвести, че до момента в който това не стане, " ние ще действаме дружно, с цел да пазиме нашите ползи и интернационалния ред, от който те зависят ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР