Великобритания не е предложила до момента работещо решение, което да

...
Великобритания не е предложила до момента работещо решение, което да
Коментари Харесай

Лондон не предлага работещо решение в замяна на предпазния механизъм, смята Юнкер

Великобритания не е предложила досега работещо решение, което да размени защитния механизъм за ирландската граница, залегнала в съглашението сред Европейски Съюз и Лондон за английското отдръпване от Общността. Това се показва в изказване на ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер след срещата му с английския министър председател Борис Джонсън в Люксембург.

Джонсън дойде в Люксембург с вярата да изследва какви са възможностите да си обезпечи Brexit без договорка на днешния си обяд с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. От казаното от двамата през почивните дни стана ясно, че няма доближаване в позициите им, съобщи Ройтерс.

"Великобритания има отговорността да предложи правно използвани решения, съвместими с постигнатото съглашение. Европейска комисия остава подготвена да прегледа сходни оферти, които биха изпълнили задачите на защитния механизъм. Подобни оферти обаче още не са направени. Комисията остава единна и е разполагаем 24 часа в денонощието ", разгласи Юнкер.

Джонсън желае от договорката за "развода " с Европейски Съюз да отпадне механизмът, гарантиращ, че границата сред английската провинция Северна Ирландия и страната - членка на Европейски Съюз, Ирландия ще бъде отворена при всички условия след Брекзит.

Според останалата част от съюза, в това число Ирландия, механизмът е основен за опазване на мира на Острова. За да остане отворена границата, той планува цялото Обединено кралство да бъде в митническия съюз на Европейски Съюз "ако и до момента в който " се намерят различни способи за реализиране на същата цел.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР