Великобритания не е постигнала договореност с руската страна за възстановяване

...
Великобритания не е постигнала договореност с руската страна за възстановяване
Коментари Харесай

Лондон: Няма договореност с Москва за възстановяване на броя на дипломатите

Великобритания не е постигнала договореност с съветската страна за възобновяване на числеността на личния състав на посолствата, скъсен след случая с отравянето в Солсбъри, заяви през днешния ден представител на външното ведомство на Обединеното кралство, оповестява ТАСС.

"Имахме непрестанен разговор с Русия по отношение на дипломатическите визи още преди събитията в Солсбъри. Редовно разменяме визи за дипломатическия личен състав и няма да разясняваме обособени случаи. Никакви нови договорености не са били съгласувани ", съобщи чиновник на Форин офис.

Той сподели, че няма никакви промени в позицията на формален Лондон "относно съветското дипломатическо наличие във Англия, в това число ограничения, признати след Солсбъри ".

По-рано през днешния ден посланикът на Руската федерация в Лондон Александър Яковенко сподели в изявление за телевизия "Русия 24 ", че Москва и Лондон са се договорили за последователно възобновяване на числеността на дипломатическите представителства, считано от януари 2019 година, напомня Българска телеграфна агенция. По-късно през днешния ден прессекретарят на посолството на Русия в Лондон съобщи, че за пръв път след случая в Солсбъри Москва и Лондон са издали на взаимна основа избран брой визи за бъдещи чиновници на дипломатическите представителства.

Прессекретарят направи това конкретизиране след изявлението на дипломат Яковенко и опровержението на думите му от Министерство на външните работи на Англия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР