Великобритания не е искала от Европейския съюз да се обсъди

...
Великобритания не е искала от Европейския съюз да се обсъди
Коментари Харесай

Великобритания не е искала от ЕС нови санкции срещу Русия

Великобритания не е желала от Европейския съюз да се разиска усилване на глобите против Русия поради нападението с нервнопаралитично вещество в Солсбъри, когато водачите на Общността се срещнат в четвъртък. Това разкри почитан служител от Европейската комисия, представен от " Ройтерс ".

Чиновникът от Европейска комисия, говорейки пред публицисти за подготовката на срещата на върха, която ще бъде управлявана от ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, съобщи, че не чака да бъдат обсъждани спомагателни наказания против Русия.

Сред разискванията за Русия обаче дневният ред на срещата ще включва спор за усилване на отбраните на Европейски Съюз против офанзиви, част от хибридната война на Кремъл.

Британският министър председател Тереза Мей, която ще участва на срещата на върха на Европейски Съюз, упрекна Русия за покушението против някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му в британския град Солсбъри.

Лидерите на Европейски Съюз евентуално още веднъж ще затвърдят солидарността си с Англия, посочи чиновникът от Европейска комисия, като добави, че може да има полемика да се отиде по-далеч спрямо външните министри на страните членки, които хвърлиха виновността върху Москва. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР